1. Home
  2. /
  3. Nieuwsberichten
  4. /
  5. 2021
  6. /
  7. september
  8. /
  9. 17
  10. /
  11. Corona-update; coronatoegangsbewijs ook voor...

Corona-update; coronatoegangsbewijs ook voor sporthoreca

Corona-update; coronatoegangsbewijs ook voor sporthoreca

Dinsdag maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekend dat we vanaf 25 september in Nederland verder kunnen zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. De vaccinatiegraad is echter nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Voor de sportsector heeft dit voor de horeca, professionele wedstrijden en evenementen nog consequenties. In november kijkt het kabinet of deze maatregelen kunnen vervallen. 

Dansen zonder restricties 

Het opheffen van de 1,5 meter betekent dat de maximum groepsgrootte tijdens het dansen vervalt. Onderling afstand houden, ook tijdens het dansen, is nog wel een dringend advies. 

Een aantal maatregelen blijft wél van toepassing. Zo blijven bepaalde hygiënemaatregelen (handen wassen) gelden, moeten mensen thuisblijven als ze ziek zijn en ventilatie in afgesloten ruimtes blijft een aandachtspunt. De gezondheidscheck en registratieplicht vervallen. 

Horeca 

Waar sporten vanaf 25 september drempelloos kan, moet bij een bezoek aan de horeca of een evenement wel een coronatoegangsbewijs getoond worden. De verplichting van het coronatoegangsbewijs voor bezoekers is voor veel dansscholen met een eigen horecagelegenheid lastig van elkaar te scheiden. De coronapas is verplicht voor elk type horeca, van restaurant tot sportkantine. Voor afhaal- en doorstroomlocaties gelden geen restricties en is geen coronapas nodig. De pas is een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest. De coronapas wordt verplicht voor iedereen vanaf dertien jaar. 

Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en NOC*NSF zijn in gesprek met het ministerie van VWS over de grote verschillen die nu ontstaan tussen de maatregelen voor sport, horeca en evenementen. De handhaafbaarheid van het coronatoegangsbewijs bij sportaccommodaties met een eigen horeca staat ter discussie. Zodra hier meer over bekend is komt het POS met een update. 

Onder voorbehoud van wijzigingen 

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie die op dit moment bij ons bekend is. Wij blijven informatie over de overheidsmaatregelen actualiseren indien nodig. We verwachten maandag meer nieuws te kunnen brengen.