Stichting Dansondernemers Nederland

Dans & welzijn

Dans & welzijn is een werkgroep binnen Stichting Dansondernemers Nederland. In de werkgroep zitten dansprofessionals die dans inzetten als complementaire zorg binnen de gezondheidszorg.

We bouwen aan een gemeenschap waarin we wetenschappelijk onderbouwde documentatie en trainingsmogelijkheden verzamelen om dans binnen de gezondheid te integreren en een optimale en gefundeerde plek trachten te geven.

Zoals uit verschillende onderzoeken is gebleken kan dans als medicijn bij deelnemers een positief effect hebben aan zowel de preventieve als genezende kant.

De gebruikte dansmethodieken binnen een groep zorgen voor zowel stimulatie als motivatie, waarbij onder andere de conditie, flexibiliteit, coördinatie, balans en kracht vooruit gaan. Door tegelijkertijd te luisteren en bewegen op verschillende muziekstijlen worden meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd. 

Dans zorgt mede voor contact en plezier welke weer een positieve invloed hebben op stress en pijnklachten, die hierdoor kunnen afnemen.

Alliantie Dans veilig

Twaalf partijen uit de danssector tekenden vandaag in het bijzijn van minister Conny Helder en staatssecretaris Gunay Uslu een convenant om officieel de Alliantie Dans

Lees verder »

Rapport Verinorm

Marjan Olfers van Verinorm heeft het rapport “Schaduwdansen” gepresenteerd. Op https://dansveilig.nl/rapport/ kan je het 332 pagina’s tellende rapport lezen.

Lees verder »

Zorgnetwerk voor dansers

Het Dans Medisch Zorgnetwerk is een initiatief van het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Joost van Megen, voormalig gezondheidscoördinator bij ArtEZ.

Lees verder »