1. Home
 2. /
 3. Doe mee met de...

Doe mee met de landelijke campagne

Deze week wordt de campagne #dansbeweegtje gelanceerd. Het is een positieve campagne om onze prachtige sector in de schijnwerpers te zetten. Wij weten uit onderzoek dat meer 40% gestopt is met sporten. Dat betekent dat als alles weer open gaat veel mensen op zoek gaan naar een nieuwe sport of hobby. Andere sectoren, zoals de sportscholen, gaan ook campagne voeren en daarom willen wij niet achter blijven. De campagne kan alleen slagen als jullie allemaal meedoen en de campagne zoveel mogelijk delen en laten delen. Het doel van deze campagne is ons product DANS te promoten.

De campagne wordt ondersteund door een nieuwe website www.nederlanddanst.nl. Deze website is bedoeld voor consumenten, onze klanten. Deze website zal steeds verder groeien en wordt een belangrijk informatiebron voor iedereen die interesse heeft in dans.

– Deze campagne is gemaakt voor wanneer de dansscholen weer open mogen.
– Als boost voor de dansscholen in Nederland. Om wanneer we weer open mogen zoveel mogelijk leerlingen de weg terug of opnieuw naar de dansscholen te laten vinden.
– Een campagne waar iedereen gebruik van mag maken maar wanneer deze viraal gaat, bereiken we natuurlijk samen veel meer nieuwe dansers.
– De clip is opgenomen op 7 maart binnen de grenzen van toestemming op dat moment.
– Het doel was dansplezier vangen en mensen enthousiast maken om te komen dansen in álle stijlen.
– We hebben gekozen voor de dansers die op dat moment voor ons beschikbaar waren en aanvullingen zijn zeker welkom op de website.

Doe er je voordeel mee!

voor de lancering van de campagne

vanaf de lancering van de campagne

 • Deel de video vanaf www.facebook.com/nederlanddanst.nl en andere Social Media kanalen zo vaak mogelijk. Bij voorkeur met de tekst die wij erbij zetten, maar je kan deze ook aanpassen om de campagne meer op jouw eigen bedrijf te richten.
 • Gebruik in alle berichten de hashtag #dansbeweegtje.
 • De video wordt ook beschikbaar gesteld op onze website om deze te kunnen gebruiken op jouw eigen website.
 • We gaan bijna dagelijks campagne materiaal plaatsen, dat je kan gebruiken voor je eigen campagne.

Materiaal om te gebruiken

Veel gestelde vragen

 • Ik begrijp niet zo goed hoe ik mijn locatie(s) kan doorgeven?
  Via mijn.dansondernemers.nl kan je zelf locatie(s) invoeren. Nadat je bent ingelogd kan je ook een instructie video bekijken waarin wordt uitgelegd hoe dat moet.
 • Mijn dansstijl zit niet in het filmpje. Moet ik de campagne dan toch delen?
  Ja, want deze campagne is voor de hele sector. Wij hebben gekozen voor een selectie uit de meer dan 50 verschillende dansstijlen. Ons streven is om uiteindelijk alle dansstijlen op de website www.nederlanddanst.nl te presenteren.
 • Ik maak altijd zelf reclame, waarom zou ik deze campagne gebruiken?
  Omdat we samen sterker staan. Door deze campagne massaal te delen komt er meer interesse voor dans, en dat zal iedere dansondernemers uiteindelijk goed doen. Er zijn tal van voorbeelden in de reclame branche die laten zien dat een collectieve campagne werkt (voorbeeld “Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper”). Je kan jouw eigen campagne natuurlijk wel koppelen aan deze landelijke campagne.
 • Waarom hebben jullie geen televisie reclame gemaakt?
  De kosten voor een TV commercial is ontzettend hoog. Daar is simpelweg geen budget voor. Door samen campagne te voeren kunnen we wel via andere wegen proberen om in de publiciteit te komen.
 • Hoe lang gaat deze campagne lopen?
  De campagne start deze week en loopt door tot september.