1. Home
  2. /
  3. De Dansmarathon

De Dansmarathon

Goed nieuws! Wij zijn benaderd door Talpa om mee te werken aan het programma de Dansmarathon op SBS6. De Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) is samenwerkingspartner voor dit project en heeft ons voorgedragen bij Talpa. Dit is een unieke samenwerking en een kans om dansen voor een groot publiek in de schijnwerpers te zetten.

Jouw dansschool kan meedoen

Dansscholen kunnen meedoen aan het programma door zelf iets te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een (mini-)marathon in eigen dansschool. Deelnemers aan jouw evenement kunnen zich laten sponsoren en daarmee geld ophalen voor het goede doel. SBS6 gaat met filmploegen door het land reizen om opnames te maken. Zo kan jouw dansschool in de schijnwerpers komen te staan. Daarnaast heeft SBS6 geregeld dat de dansscholen hier ook iets aan over houden. Wij gaan een inventarisatie maken van de dansscholen die hieraan mee willen werken. Vul het onderstaande formulier in en je zult meer informatie ontvangen.


De dansmarathon

SBS6 presenteert dit najaar het grootste, zwaarste en vooral langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie: De Dansmarathon. Tijdens dit unieke evenement in Breepark Breda, op 14, 15 en 16 oktober, dansen honderd koppels 50 uur of misschien nog wel langer non-stop op de muziek van bekende dj’s en artiesten. Alle dansstijlen komen voorbij. Slechts één danskoppel wint een enorme geldprijs van € 100.000,- en dat is het koppel dat als laatste dansend op de dansvloer staat.

 Kijk hier de oproeppromo

Ben jij samen met je danspartner nooit van de dansvloer weg te slaan, ben je fit en heb je een groot uithoudingsvermogen? Meld je dan nu aan voor de ervaring van je leven. Ga naar www.sbs6.nl/dansmarathonAudities

Op 24 en 25 april en 8 en 9 mei zijn de audities.  De auditie neemt ongeveer 3 uur in beslag. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Mocht je geselecteerd worden als koppel dan kost het meedoen € 100 per koppel. Het bedrag kan je ook bij elkaar krijgen via crowdfunding. Het maakt niet uit wat voor stijl je normaal gesproken danst, het gaat vooral om het uithoudingsvermogen en dat je flexibel kunt omgaan met verschillende dansstijlen en muziek. De Dansmarathon is niet perse voor danskampioenen of wedstrijddansers, iedereen kan deelnemen. Met dit programma wordt geld ingezameld voor een goed doel, dat later door de Vriendenloterij bekend wordt gemaakt.

Gezondheid

Is het verantwoord om 50 uur te dansen? Talpa heeft dit getest en alle danskoppels worden begeleid en gemonitord door Fluxplus die ook de olympische sporters van meerdere Europese landen begeleiden. We hebben op de locatie een medische ruimte, fysioruimte, er zijn artsen aanwezig. en bij iedereen wordt continu de hartslag, lichaamstemperatuur etc. gemeten.

Kansen voor de danssector

Dansondernemers Nederland vindt dit een uitgelezen kans voor de danssector om via dit programma de Nederlandse bevolking wakker te schudden. Dansscholen kunnen zelf evenementen organiseren die tegelijkertijd met programma plaatsvinden. SBS6 en Radio538 gaan het land in om reportages te maken. Door dit samen aan te pakken kunnen wij laten zien dat we er zijn en hoe leuk dansen is. Denk alvast na over wat jij met jouw dansschool kan doen. Binnenkort zullen wij alle ideeën verzamelen en doorgeven aan SBS6.