1. Home
 2. /
 3. Nieuwsberichten
 4. /
 5. 2022
 6. /
 7. januari
 8. /
 9. 14
 10. /
 11. De dansscholen gaan open

De dansscholen gaan open

We hebben in de persconferentie de bevestiging gekregen van de boodschap die we afgelopen dinsdag nog eens stevig onder de aandacht gebracht hebben: het is essentieel dat mensen blijven dansen, sporten en bewegen. We geven graag een groot compliment aan het nieuwe kabinet en de nieuwe minister Ernst Kuiper dat ze de daadkracht tonen om sport dus ook dans vanaf morgenochtend 05.00 uur hun deuren te laten openen. Het is ons gelukt om in samenwerking met onze partners sport en bewegen op het netvlies van de politiek te krijgen en we horen vanuit de rijksoverheid dat de actie dinsdag daar een grote bijdrage in geleverd heeft. In deze nieuwsbrief nemen we jullie mee in de maatregelen die vanaf zaterdag 15 januari, morgenochtend dus, van toepassing zijn. 

Openstelling dansscholen

U kunt uw deuren weer openen en klanten ontvangen.  Hieronder de belangrijkste versoepelingen: 

 •  Er is voor alle leeftijden weer mogelijk om binnen en buiten te sporten. Geen restricties op leeftijd dus of eindtijden.
 •  U dient de 1,5 meter afstand te borgen. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en als het voor de sportactiviteit niet mogelijk is om de 1,5 meter aan te houden. Denk daarbij aan bepaalde dansstijlen.
 • De bij u bekende hygiënemaatregelen zijn van toepassing. 

Binnen:

 •  Er is geen beperking in de groepsgrootte in een binnenruimte. Wel dient de 1,5 meter aangehouden te worden zoals hierboven beschreven.
 • Er zal nog steeds een corona toegangsbewijs (CTB) aan sporters gevraagd moeten worden. Het CTB voor medewerkers is nog steeds geen verplichting. 
 • Mondkapjes zijn verplicht bij binnenkomst en het verlaten van het centra. Tijdens het dansen hoeft er geen mondkapje gedragen te worden.
 • Reserveren is geen vereiste vanuit de overheid maar een keuze voor u als ondernemer.
 • Horeca dient gesloten te zijn met uitzondering voor de afhaalfunctie.
 • Kleedkamers mogen wel open zijn. U dient wel de 1,5 meter afstand te borgen.

Buiten:

 • Geen van bovenstaande maatregelen voor de binnenruimte zijn van toepassing voor het buiten sporten.

Protocol

We zullen de maatregelen verwerken in ons dansprotocol. Vanwege de korte tijd tussen besluit (vrijdag avond) en invoering (zaterdag ochtend) focussen we op de informatie in deze nieuwsbrief. Jullie kunnen het protocol in het eerste deel van de week verwachten.  

Steun Dansondernemers Nederland, word donateur

Onze stichting zet zich in voor alle dansondernemers in Nederland, samen sterk. Door als één stem naar buiten te treden kunnen we meer bereiken. Dansondernemers Nederland is inmiddels ook partner van grotere koepelorganisaties als POS (Platform Ondernemende Sportaanbieders) en de Creatieve Coalitie. Regelmatig zijn wij in gesprek met het ministerie van VWS en OCW om voor onze mooie sector op te komen. Om dit allemaal te kunnen bekostigen zijn wij afhankelijk van de donaties van onze deelnemers. Vanaf 35 euro per jaar ben jij deelnemer van Dansondernemers Nederland. Je steunt de stichting en bent onderdeel van het platform.

Wordt donateur / deelnemer