Stichting Dansondernemers Nederland

Het bestuur van Dansondernemers Nederland vindt het belangrijk dat iedereen in onze sector met plezier en veilig kan dansen. Daarom doen we er alles aan om een open en transparante cultuur te creëren waar we gewenst gedrag stimuleren en grensoverschrijdend gedrag moeten voorkomen.

Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor: op het werk, in de disco, op school… en helaas ook in de sport en cultuur. Als je ermee te maken krijgt, moet je ergens terecht kunnen om hulp en advies te krijgen of voor een luisterend oor. Dansondernemers Nederland staat voor een veilig klimaat en leidt Vertrouwenscontactpersonen (VCP) op. 

Wil je in contact komen met onze vertrouwenscontactpersonen, maak dan gebruik van onderstaande formulier of stuur een mail naar vcp@dansondernemers.nl. Een vertrouwens(contact)persoon zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Sociaal veilige dans

Op de website van de Alliantie ‘Sociaal veilige dans’ vind je meer informatie. Het doel van de alliantie is om een veilige en positieve cultuur in de danssector te bieden. Grensoverschrijdend gedrag hoort niet thuis in de danssector. 

Kijk op www.veiligedans.nl voor meer informatie over de alliantie en wat de sector onderneemt om te zorgen voor sociaal veilige sector.