Dansondernemers Nederland

Binnenhof wordt dansvloer: Dansondernemers klaar met multi- miljoenenverlies


Politiek neemt basisprotocol dans in ontvangst

Den Haag - 12 mei 2020

De Nederlandse danssector is keihard getroffen maar allesbehalve zielig! Dansondernemers zijn klaar om de 1,4 miljoen dansende Nederlanders weer te verwelkomen op de dansvloer. Hiervoor stelden zij het basisprotocol dans op, dat in ontvangst is genomen door Tweede Kamerlid Niels van den Berge van GroenLinks en door Cultuurminister Van Engelshoven. Dansers, dansdocenten en vakopleidingen staan te trappelen om te beginnen: schiet het al op in Den Haag?

Foto: Phil Nijhuis, Het duet 'Dance of the Blessed Spirits', een chorografie van Thom Stuart. Gedanst door Maria Jadue en Noa Siluvangi van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don't Dance Division. Muziek: CW Gluck.

Alliantie en politieke lobby #SamenSterk

De vier dansbrancheorganisaties Royal Academy of Dance, de NVD, NBDO & Dansbelang en de NADB hebben een alliantie opgericht om het platform dansondernemers.nl te kunnen ondersteunen in de communicatie en lobby met de overheid. We werken samen om alle dansondernemers en professionals in Dans die zich hebben aangemeld op het platform te kunnen vertegenwoordigen in de politieke lobby zodat de danssector weer aan de slag kan.