1. Home
 2. /
 3. Nieuwsberichten
 4. /
 5. 2021
 6. /
 7. december
 8. /
 9. 19
 10. /
 11. Nederland in lockdown

Nederland in lockdown

Door de snelle opmars van omikron, heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

Als we de maatregelen vertalen voor dansondernemers komt het in het kort op het volgende neer: 

 • Alle binnen locaties zijn dicht. 
 • Online lessen verzorgen vanuit de dansschool is toegestaan als dit niet vanuit huis kan.
 • Buiten dansen mag voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten dansen toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten dansen.

Stichting Dansondernemers Nederland is zeer bedroefd dat deze lockdown nodig is. Velen van jullie hadden zich net aangepast aan de maatregelen van de avond lockdown en nu dit weer. Opnieuw wordt onze sector hard geraakt.

Steunpakketten

Wij blijven ons hard maken voor betere steunmaatregelen, aangezien de huidige steun pakketten voor de danssector ontoereikend zijn. De TVL vergoeding van 18% moet omhoog. Dansondernemers Nederland voert de druk nogmaals op bij de politiek. We worden hierbij ondersteund door onder andere de POS, Creatieve Coalitie en ZZP Nederland. Loop jij tegen problemen aan met het aanvragen van steunpakketten? Breng ons op de hoogte via info@dansondernemers.nl.

Lees alle nieuwe maatregelen per 19 december op de website van de Rijksoverheid.