Stichting Dansondernemers Nederland

Statement Dansondernemers Nederland over nieuwe coronamaatregelen kabinet

Vanuit de sport en cultuur is gelobbyd voor het vasthouden van de huidige maatregelen voor sport en cultuurbeoefening. Op maandag is er nog een brief gestuurd vanuit NOC/NSF, KNVB en  POS (waaronder Dansondernemers Nederland) om dit standpunt duidelijk te maken. De Creatieve Coalitie, waar Dansondernemers Nederland ook deel van uitmaakt, heeft ook gelobbyd om de maatregelen voor cultuuronderwijs niet verder te verzwaren. Helaas lijkt het allemaal niet geholpen te hebben. 

Tijdens de persconferentie van 2 november heeft het kabinet o.a. de volgende maatregelen aangekondigd:

  • verbreding toepassing Coronatoegangsbewijs (doorstroomlocaties zoals musea en monumenten, buitenterrassen, sport- en cultuurbeoefening)
  • mondkapjes in publieke ruimten

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/02/besmettingen-moeten-omlaag-passende-maatregelen-nodig

Dansondernemers zijn bang dat het voornemen om de Coronapas als toegangseis in te voeren averechts zal werken. Bij eerdere maatregelen hebben wij gemerkt dat mensen eerder geneigd zijn om te stoppen met dansen, dan dat zij stappen ondernemen om aan de eisen te voldoen.  

Vandaag is er om 14.45 uur een debat in de Tweede Kamer over de aangekondigde Corona maatregelen. Om onze bezwaren kenbaar te maken is er in samenwerking met onze partners van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) een gezamenlijke brief verstuurd naar alle politieke partijen.

Statement Platform Ondernemende Sportaanbieders over nieuwe coronamaatregelen kabinet