Stichting Dansondernemers Nederland

Tijdelijke Noodregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO) wordt verlengd

Zelfstandigen die inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een beroep blijven doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO), zo is vandaag bekend geworden. Wel worden er voorwaarden gesteld aan de regeling.

‘Wie zijn eigen broek kan ophouden moet nu geen aanvraag indienen’

Deze noodvoorziening moet financiële steun bieden aan zelfstandigen die het echt nodig hebben. Wie (voorlopig) zijn eigen broek kan ophouden, moet nu geen aanvraag indienen. De aanvraag kan tot 31 mei worden ingediend.

‘Loketten zo snel mogelijk open’

De TOZO regeling wordt via de gemeente waar je woonachtig bent geregeld.

Veel gemeenten doen er nu alles aan om de nieuwe regeling zo snel mogelijk open te stellen. Net als de vorige keer zal men niet overal de te verwachten grote toestroom aankunnen, dus het kan zijn dat u niet meteen kunt inloggen bij uw gemeente.

De TOZO blijft wordt verlengd, maar…

Zelfstandigen die inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen tot eind augustus een beroep blijven doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO), zo maakte het kabinet 20 mei bekend. Zelfstandigen die minder dan 1.500 euro (per paar) of 1.050 euro (alleenstaande) aan inkomen hebben in deze maanden juni, juli en augustus, kunnen een aanvulling krijgen.

Nieuw is het dat er nu ook naar het inkomen van de partner wordt gekeken. Is dat hoger dan het sociaal minimum, dan is er geen recht op een uitkering. Met de verlenging van de TOZO is naar schatting een bedrag van 1,1 miljard euro gemoeid.

De TOZO kan je aanvragen bij de gemeente waar je woonachtig bent.

Bron: deondernemer.nl